Gratin er bare en fantastisk ret! 💚 Denne lækre veganske gratin-opskrift fra Kirsten Skaarup er baseret på løg og svampe - helt uimodståeligt 💚
Servér den for nogen, du holder af!
- Skær løgene over på tværs
- Skær svampene i skiver
- Rør bouillon og fløde sammen og pisk planteæg eller anden ægerstatning i massen. Hvis du bruger kikærtemel så regn med ca. 5 spsk
- Tilsæt enten blandingskrydderiet eller smag til med presset hvidløg, paprika, krydderurter, chili og reven ingefær
- Hæld flødemassen i et lavt ovnfast fad og sæt de halve løg i fadet vekslende med skiverne af svampe
- Pensl med olie og sæt fadet i en 200 grader varm ovn
- Bag gratinen ca. 30 minutter. Hvis du ønsker overfladen mere gylden, så tænd for grillen et øjeblik
- Lad gratinen afkøle lidt, inden du serverer den
- Drys evt. gratinen med kerner af granatæble samt finthakket grønkål