Falafler er bare skønne! Og når du laver dem selv, kan du rigtig kræse for smagen, så de bliver ekstra tasty. Prøv fx denne opskrift med masser af skøn smag! Du får samtidigt opskriften på den lækreste hjemmelavede ketchup, der lige sætter prikken over i'et! 😍 Opskriften er til 8 personer.
For at lave falafel:
1. Blend de drænede kikærter, Kikærte Krydderi, løg, spidskommen, salt, peber og mel i en food processer indtil det er en ensartet, tyk masse
2. Rul massen til kugler (på størrelse med små ping pong bolde 🙂 )
3. Pres efterfølgende kuglerne en smule, så bliver lidt fladere i det
4. Hæld olie i en høj gryde, så det har 2,5 cm dybde
5. Bring olien i kog og skru så ned på middelvarme
6. Pas på, da olien godt kan sprøjte meget!
7. Hæld så falafelkuglerne i gryden og frituresteg (fortsat ved middelvarme) i 2-5 minutter - indtil falaflerne er gyldenbrune
8. Hæld så falaflerne over på en tallerken med køkkenrulle, så olien drænes
For at lave ketchup:
1. Hæld tomatpuré, sirup, eddike, løgpulver, Tomat Salt, hvidløgspulver, kanel og vand i en food processer og blend indtil du får en lind konsistens
2. Det kan være en fordel at stoppe og skrabe siderne og så blende igen nogle gange - så du får alt blendet lige meget
3. Smag til med salt
4. Hæld ketchuppen i en lufttæt beholder og opbevar det på køl i 2 uger, så smagen kan stå og trække.
Og så har du den lækreste hjemmelavede ketchup!