Har du smagt galette kartofler? I denne ret får du det bedste fra chips og det bedste fra kartoffelmos, blandet sammen i én fantastisk smagsoplevelse 😍 🙌
Galette kartofler er dybest set ultratyndt skårede kartoffelskiver bagt ultratæt sammen og tilsmagt med olie og lækre krydderier. Den måde at tilberede kartoflerne på, giver dig al den lækre sprødhed, du kender fra chips, sammen med den skønne cremede konsistens, du kender fra kartoffelmos - og kombineret med dyb, intens smag 💚
Retten er de ideelle tilbehør og er altid et populært indslag på bordet!
Denne opskrift er til 4 personer.
1. Forvarm ovnen på 220 grader
2. Smør et ovnfast fad med olie/vegansk smør
3. Vask kartoflerne og dup dem tørre
4. Skær kartoflerne med et mandolinjern
5. Læg kartoffelskiverne i en skål og drys med Kartoffel Allround, Italiensk Allround, havsalt og olivenolie
6. Bland det hele godt sammen, så alle skiver er dækket af olie og krydderier
7. Læg skiverne i det ovnfastefad, så skiverne er opretstående (tilføj nye skiver med den ene hånd, og hold de andre opret med den anden)
8. Dæk fadet til med sølvpapir, sæt det i ovnen og lade det bage i ca. 20 minutter
9. Tag fadet ud af ovnen og fjern forsigtigt sølvpapiret
10. Sæt det i ovnen igen og bag det i yderligere ca 40 minutter - eller indtil skiverne er bløde og gyldenbrune
11. Tag fadet ud af ovnen og server retten varm
Rigtig god appetit! 💚