Disse søde kartoffel fritter er bare to die for! De er både søde, sprøde og fulde af lækker smag. Og med denne friske og spicy veganske guacamole til har du en perfekt kombi, der er et sikkert hit.
Opskriften er til 4 personer.
Søde kartofler fritter
- Vask og skræl de søde kartofler
- Skær dem i lange, aflange stykker ca. 1 cm brede
- Læg kartoffelstykkerne i en stor skål koldt med vand og lad det træk i 30 minutter (eller evt. natten over)
- Forvarm ovnen til 220 grader
- Brug en stor bradepande og dæk den med bagepapir
- Dræn kartoflerne, og tør dem med et rent viskestykke
- Hæld kartoflerne i skålen og tilføj olivenolie. Bland godt sammen.
- I en anden skål hælder du maizenamel, Kartoffel Allround og salt og blander det godt sammen
- Hæld maizena-blandingen ud over de søde kartofler og bland godt sammen, så alle kartoffelstykker er dækket til med blandingen
- Hæld kartoffelstykkerne ud på bagepladen i et jævnt lag
- Bag dem i 15 minutter. Tag dem ud og vend kartoflerne. Bag dem så i 10-15 minutter på den anden side indtil de er sprøde og har brunede kanter
- Tilføj lidt ekstra salt efter behov og lad dem afkøle i 5 minutter inden servering
Guacamole
- Læg de hakkede rødløg i blød i koldt vandt i 15 minutter
- Fjern skræl og sten fra avocadoer og mos indmaden i en mellemstor skål
- Dræn løgene for vand og hæld dem i skålen med avocadoen
- Tilføj 2 tsk Avocado Topping, lime- eller citronsaft, tomattern og smag til med salt
- Bland det hele godt sammen
- Top med koriander og lidt ekstra Avocado Topping