Elsker du en lækker sandwich, men kan ikke tåle gluten? Så prøv denne SKØNNE sandwich med hjemmebagt glutenfri brød, hummus og avocado. Den er bare proppet med skøn smag!
Opskriften er kreeret af Lærke Lund 🙏🏻
Sådan bager du brødet:
1. Varm vandet i en elkeddel til det har en temperatur på ca. 55 grader
2. Put salt og æblecidereddike i din røreskål sammen med vandet
3. Tilsæt loppefrøskaller, og rør rundt
4. Det skal nu stå og trække i nogle minutter.
5. Imens vejer du alle de tørre ingredienser af
6. Bland det sammen i en skål for sig
7. Når temperaturen på din vandblanding er på ca. 45-49 grader, hælder du melet ned i vandet, som nu skal være tykt
8. Lad røremaskinen ælte for dig (eller ælt selv) i 5 minutters tid. Sørg for at al melet på siden af skålen kommer med
9. Tag din hævekurv frem og hæld rismel på indersiden af den. Hæld også rismel ovenpå dejen i skålen
10. Tag så lidt rismel på dine hænder, så de ikke klistrer sig fast til dejen, når du forsigtigt vender dejen ud af skålen og ned i hævekurven
11. Pres let dejen helt ned i kurven, så dejen fylder kurven helt ud til siderne
12. Lad nu dejen hæve, overdækket med et viskestykke, i en 1 time (imens kan du forvarme ovnen på 220 grader uden varmluft)
13. Derefter tager du en bageplade med bagepapir på frem og vender forsigtigt dejen på hovedet i en jævn bevægelse
14. Put den ind i den forvarmede ovn og bag i 50 minutter
15. Herefter brødet køle helt af, inden du skærer det
Sådan laver du sandwichen:
1. Put den veganske mayo i en skål og tilsæt Sandwich Krydderi
2. Skær dit glutenfri brød i 4 skiver, og halver skiverne
3. Smør herefter mayonnaiseblandingen på alle skiverne
4. Put avocadoskiver, syltede agurker, salatblade på 4 af de halve skiver
5. Put hummus og tomat på de andre 4 skiver
6. Saml skiverne, så hver sandwich både får hummus og avocado
Og så er du klar til at servere de lækreste sandwiches! God appetit! 💚
Se flere lækre veganske opskrifter kreeret af Lærke Lund på hendes website www.lærkelund.dk.