One pot quinoagryde med grøntsager er en virkelig nem og super lækker ret 💚 Og hvis du tilføjer lækre krydderier og topper det med crunchy, ristede kikærter, sidder den bare liiige i skabet!👌 😋
Denne opskrift er kreeret af Lærke Lund og er til 2 personer.
1. Hvis dine edamamebønner er i bælg, så start med at hæld kogende vand over dem, og lad dem stå et par minutter. Derefter kan du fint presse bønnen ud af bælgen
2. Put så olie i en stor gryde
3. Pil løget, hak det og kom det ned i gryden
4. Steg løgene til de er gennemsigtige
5. Så tilsætter du hakket champignon, og lader det stege til de er blevet lidt bløde
6. Tilsæt så courgette og rød peberfrugt skåret i skiver, samt den frosne spinat og edamamebønnerne
7. Hæld vandet deri, og når det koger, rører du grøntsagsbouillonen i, og tilsætter quinoa og Middelhavs Krydderi
8. Rør rundt, og skru ned på lav varme. Nu skal det småsimre med låg på i ca. 10 minutter.
9. Derefter skal det simre i yderligere 10 minutter, men nu uden låg, således at det overskydende vand fordamper
10. Imens kan du stege kikærterne ved høj varme på panden med lidt olie og kikærtekrydderi., indtil de er blevet sprøde. Brug gerne et låg til panden, så kikærterne ikke popper eller sprøjter over det hele.
11. Server din one pot quinoagryde i skåle med kikærterne på toppen, og evt. lidt frisk lime til.