Der er intet skønnere end et stykke hjemmebagt brød med en cremet hjemmelavet hummus. Her får du opskriften på det lækreste veganske brød og en skøn hummus delux style - spækket med smag.
Opskriften er til 4 personer.
For at lave hummus:
- Hæld tahin og citronsaft i en foodprocesser og blend i ca. 1 minut. Skrab det der sidder på siderne ned i bunden og blend igen i 1/2 minut
- Tilføj Kikærte Krydderi, hvidløg, olivenolie og 1/2 tsk salt og blend i yderligere 1/2 minut. Skrab det der sidder på siderne ned i bunden og blend igen, indtil du har en cremet blanding
- Tilføj halvdelen af kikærterne og blend i 1 minut. Skrab det der sidder på siderne ned i bunden og tilføj resten af kikærterne. Blend igen i 1-2 minutter
- Tilføj 2-3 spsk vand og blend indtil, du opnår den ønskede konsistens
- Smag til med salt og evt, ekstra Kikærte Krydderi.
- Top med en lille smule olivenolie.
- Opbevar det i en lufttæt beholder i køleskab i en uge.
Og så har du verdens lækreste hummus!
For at bage brødet:
- Læg kernerne i blød i vand i 15 minutter
- Hæld mel, tørgær, salt i en stor skål og bland det godt sammen
- Hæld varmt vand og ahornssirup i en lille skål og rør sammen med en ske. Hæld så over i skålen med melblandingen
- Fjern kernerne fra vandet og hæld dem over i den store skål
- Bland dejen sammen, indtil du har en dej, der er let klæbrig - ælt den ikke
- Læg dejen over i en smurt brødform og dæk med et viskestykke. Lad det hæve i 20 minutter
- Forvarm ovnen på 200 grader
- Når brødet har hævet færdigt, bages det i ca. 40 minutter
Lad brødet afkøle lidt. Skær så brødet ud og smør dig den skønneste hummusmad!
God appetit!