Lækre grøntsags-grillspyd med Chimichurri Sauce

Disse grøntsagsspyd med chimichurri er bare FULDE af fantastisk lækker smag! De lækre krydderurter fra Urte Dip Mix kombineret med den friske chimichurri, giver en vidunderlig frisk, krydret og spicy flavour, som man ganske enkelt bliver helt afhængig af. Har du ikke prøvet krydrede grøntsagsspyd med chimichurri endnu? Så gør dig den tjeneste at smage det! Du kommer aldrig til at grille grøntsager anden måde igen! 😍

Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter

Ingredienser

Hvad er chimichurri egentligt for noget, tænker du måske? For skønt den fantastiske sauce er kendt og elsket i Sydamerika, er der ikke mange, der kender til den herhjemme.

Chimmichuri sauce stammer fra Argentina og blev angiveligt i sin tid opfundet af argentinske "cowboys", der ønskede at tilføre en frisk og lækker smag til deres bålmad. Og det lykkedes dem så godt, at chimichurry den dag i dag stadig er argentinernes favorit-sauce!

Chimichurry er dybest set en slags salsa med en base af persille og hvidløg, som så kan varieres på et utal af måder. I denne version kombineres saucen med grøntsager krydret med lækre krydderurter fra Urte Dip Mix - hvilket giver et perfekt smagsmatch.

Grøntsagerne på grillspydet kan naturligvis varieres, alt efter hvad du bedst kan lide. I denne opskrift bruges der blandt andet søde kartofler, peberfrugter og svampe.

Sådan gør du

  1. Opvarm grillen (eller alternativt ovnen) til mellemhøj varme
  2. Læg de søde kartoffeltern i en gryde og dæk med vand. Kog vandet op, og lad det koge i ca. 10 minutter (indtil de er halvmøre. De skal ikke være helt møre, da den sidste tilberedning sker over grillen/i ovnen)
  3. Herefter drænes de for vand og sættes til let afkøling
  4. Sæt nu de udskårne grøntsager på spydene, og pensl dem med kokosolie
  5. Drys nu godt med Urte Dip Mix, salt og peber på grøntsagerne (på alle sider)
  6. Grill nu spydene i ca. 10-15 minutter (indtil der opstår grillriller på grøntsagerne, og de er møre og gennemvarme). Husk at dreje spydene halvvejs, så de bliver grillet på begge sider
  7. Lav chimichurri-saucen ved at blande alle ingredienserne til dette, og lad saucen stå og trække i min. 10 minutter (eller gerne over 2 timer, hvis der er tid), så alle de lækre smag frigives
  8. Dryp nu chimichurri saucen over grøntsagsspydene

Og så er du klar til at servere de lækreste, mest smagsfulde grøntsagsspyd! God appetit!


Produkter

Kategorier

Aftensmad

Kommentarer

Skriv en kommentar