Elsker du også auberginer? 😍 Disse grillede og krydrede auberginer med middelhavs couscous er bare så lækre! De får den lækreste konsistens og smag - og sammen med couscousen med midelhavstoner bliver det bare to die for👌
Opskriften er til 2 personer.
For at lave middelhavs couscous
1. Hæld couscous i en middelstor skål og tilføj Rød Pesto Mix, olivenolie og salt
2. Filtrer appelsinjuicen gennem en si
3. Opvarm den filtrerede juice i mikrobølgeovn i 1 minut (det må ikke koge)
4. Hæld den varme juice over couscousen, læg en tallerken over skålen og lad det stå i 5 minutter.
5. Efter de 5 minutter rør du rundt med en gaffel for at løsne couscousen
For at lave grillede auberginer
1. Skær auberginen i 8 tykke skiver.
2. Læg skiverne i en skål med vand og salt og læg en tallerken over dem, så de holder sig under vand. Lad dem stå således, mens du forbereder resten.
3. Opvarm en wok eller sautepande ved middelvarme.
4. Når den er varm, hæld 1 spsk olivenolie i og tilføj de hakkede løg, laurbærbladet og 1 spsk Middelhavs Allround. Lad det stege i ca. 4 minutter.
5. Skru ned for varmen og tilføj så de hakkede tomater og en smule revet appelsinskal.
6. Rør rundt og lad det simre i 15 minutter. Husk at røre rundt engang imellem.
7. Mens det simrer fjerne du aubergineskiverne fra skålen med vand og dupper dem tørre.
8. Opvarm en stegepande ved middelvarme.
9. Når den er varm tilføjer du 1/2 spsk olivenolie og aubergineskiverne.
10. Lad dem stege i 5 minutter indtil de er gyldenbrune. Vend dem så, tilføj lidt 1/2 spsk olivenolie mere, og steg dem så i 5 minutter på den anden side.
11. Læg aubergineskiverne på en tallerken.
12. Når tomatsuacen er klar tages den af kogepladen.
13. Portionsanret retten i to skåle. Læg couscousen nederst, placer så 4 aubergineskiver i hver skål og hæld så saucen over. Drys til sidst peanuts og lidt ekstra MIddelhavs Allround over.
Rigtig god appetit! 💚