Er du vild med risretter? Så MÅ du prøve denne velsmagende middelhavsinspirerede risret med grøntsagsstave 😍 Den er fuld af lækre smagstoner og er ideel både som side dish og hovedret.
Opskriften er til 2 personer.
1. Hæld ca. 950 ml. vand i en mellemstor gryde og bring vandet i kog
2. Opvarm en mellemstor pande ved middelvarme.
3. Når panden er varm tilføjer du olivenolie, løg og Middelhavs Allround og lad det stege i 2 minutter, mens du omrører
4. Tilføj så hvidløg til panden, og steg i yderligere 1 minut
5. Hæld herefter risen og grøntsagsstykkerne på panden og steg i 1-2minutter
6. Tilføj kogende vand (1 deciliter ad gangen), mens du hele tiden rører rundt. Så snart en deciliter vand er absorberet i risene, tilføjer du en deciliter mere på samme vis (med konstant omrøring).
7. Sådan fortsætter du i ca. 20-25 minutter - eller indtil risene er kogt al dente (smag risene undervejs for tjekke konsistensen)
8. Når de er klar, portionsanretter du på tallerkener og strøer lidt ekstra Middelhavs Allround på toppen
God appetit!