Skøn og smagfuld vegansk pasta med squash

Er der noget så skønt som en lækker pasta med sqaush, der bare er spækket med delikat smag! 😍 Denne opskrift er både sund og super lækker og har masser af skøn smag fra frisk squash, citron, mynte og lækre krydderier. Til sammen giver det den mest delikate pastaret med en cremet og tasty sovs, der bare er to die for!

Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 12 minutter

Ingredienser

Pasta med squash er en super lækker ret, som kommer i et utal af versioner. Denne opskrift er vegansk og super let og frisk i smagen - ideel til en skøn sommeraften eller som en let og sund frokost.

Du kan både lave den med færdiglavet pasta eller din egen hjemmelavede version. Mange tror, at det er vildt indviklet at lave sin egen pasta, men det er faktisk super nemt og smager altså samtidigt LANGT bedre end den pasta, du kan købe. Vil du lave din egen pasta, så prøv denne lækre opskrift på hjemmelavet vegansk pasta.


Sådan gør du

Start med at rive din squash, og pres citronen, så disse ingredienser er klar.

Hæld herefter citronsaften udover den revne squash, og bland det sammen.

Hæld så alle ingredienserne (bortset fra pastaen og smørret) i en stor skål, og bland det hele forsigtigt sammen med en gaffel

Læg så det plantebaserede smør ovenpå.

Hæld nu 3 liter vand i en stor sautépande, og bring vandet i kog. Kog din pasta i vandet indtil det er al dente (hvis det er hjemmelavet ca. 2-3 minutter. Hvis det er købt, så følg den anbefalede kogetid fra pakken). Husk at gemme en kop af pastavandet til sovsen. Hæld herefter den varme, friskkogte pasta over ingredienserne i skålen og rør hurtigt, men forsigtigt rundt (så smøret smeltes og fordeles jævnt)

Tilføj herefter 1/2 deciliter af pastavandet, så der skabes en slags sovs (hæld det i lidt af lidt). Tilføj mere pastavand, hvis ønsket.

Fordel nu pastaretten i 2 serveringsskåle. Drys lidt ekstra Rød Pesto Mix over pastaen.

Tilføj evt. lidt vegansk parmesan. Du kan med fordel selv lave din egen veganske parmesan. Det er vildt lækkert og super nemt at lave. Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavet vegansk parmesan.

Servér retten, mens den er varm! Og så kan du nyde denne SKØNNE pasta med squash med én, du holder af! God appetit! 💚


Pasta med squash og tomat

Dette er en super god basis opskrift, som du efterfølgende kan tilføje dine egne ønskede ingredienser til. Du kan fx med fordel tilføje tomat, enten frisk tomat eller stegt/bagt. Dette vil give en mere middelhavsorienteret smagsoplevelse og samtidigt tilføre endnu mere umami i kraft af tomaterne. Du kan her evt. vælge at erstatte Rød Pesto Mix med Middelhavs Allround for at understrege middelhavstonerne. Og Pasta Krydderi vil passe super godt til din pasta med squash og tomat.

Pasta med squash og svampe

Du kan også vælge at lave pasta med squash og svampe. Svampe passer super godt sammen med squash. Steg dem blot på panden i olie og med krydderier og tilføj dem så til pastaretten sammen med de øvrige ingredienser. At tilføre svampe gør retten noget tungere, mere cremet og giver endnu mere umami. Svampe går med rigtig mange forskellige krydderier, så du kan igen vælge at prøve med Middelhavs Allround. Også Pasta Krydderi og Grøntsags Allround vil går rigtig godt til den kombination.

Du kan snildt bruge denne opskrift på pasta med squash som en let forret til en middag med flere retter. Det vil den faktisk være helt ideel til, da den er så frisk i smagen og let i konsistensen.

Produkter

Kommentarer

Af: Ahmed
skal på madplanen!
Af: Stine
Mums, det var lækkert😋 Den skal klart prøves igen
Af: Signe
Vildt go opskrift

Skriv en kommentar