Annamarias guide til bælgfrugter
Bælgfrugterne er dine nye bedste venner, hvis du gerne vil spise mere plantebaseret!
For de indeholder store mængder af protein, som du har brug for mere af, når du ikke spiser kød. Samtidigt er de en ideel kilde til lækker umami-smag.
Derfor er de bare perfekte altid at have stående klar i køkkenet.
Du kan både få dem i tørret version og på dåse. De tørrede holder sig længere og er ofte billigere. Til gengæld er det langt hurtigere at bruge dem på dåse, da de allerede er opblødt.
Derfor er det en rigtig god idé at have begge dele stående, så du både har noget til dagene, hvor du har god tid og dem, hvor du hurtigt skal improvisere et lækkert måltid.
Mine favoritter
Jeg har her samlet en liste over mine musthaves bælgfrugter, og hvad jeg bruger dem til:
-
Kikærter: super til hummus, og som snacks (stegte/bagte), samt til salater
-
Flækærter: perfekt til daal
-
Mung bønner: lækre i fx salater og blandet sammen med ris
-
Kidneybønner: super til fx bønnepostej, i chiliretter, gryderetter, supper og i salater
-
Sorte bønner: er gode til tofuscramble, salater og mexikansk mad.
-
Garbanzo bønner: lækker til hummus, gryderetter, mexikanske retter, supper og salater
-
Linser (røde, sorte og grønne): perfekt til daal, supper, karryretter og i salater
-
Sorte bønner: rigtig lækre i salater og alle mexicanske retter
Herudover er der naturligvis også ærter og grønne bønner, som jo også bare går virkelig godt i både salater, sammenkogte retter og meget mere.
Bælgfrugter er kort sagt bare fantastiske og kan bruges til SÅ meget forskelligt. Så kast dig endelig ud i at bruge dem i din madlavning - du vil stensikkert blive forelsket i deres lækre umamismag og konsistens.
God fornøjelse med din rejse i bælgfrugternes forunderlige univers! 💚
Annamaria 💚