Veganske frikadeller med bønner og svampe

Tid: 25 min.
Antal serveringer: 17

Hvem er ikke vild med frikadeller? :-)
Ud over at være lette at lave, så kan man altid let tage en med på farten, eller have nogle i køleskabet hvis man bliver lækkersulten.

Ingredienser

200 g tørrede kidneybønner eller 2 dåser
200 g champignoner
50 g valnødder (kan undlades)
1 løg
2 fed hvidløg
1½ tsk. groft salt
½ tsk. spidskommen
½ tsk. koriander
1/4 røget paprika
1/4 tsk. peber
75 g planteæg
75 g havregryn
Olie til stegning

Sådan gør du

Hvis du bruger tørrede kidneybønner, så start med at lægge dem i blød i 8-10 timer og kog dem derefter i nyt vand i cirka 45 minutter, eller til de er så møre, at de kan moses med en gaffel.
Hvis du bruger bønner fra dåse, skal de blot drænes og skylles. Blend bønnerne med en stavblender, indtil det er en cremet masse.

Hak champignoner, valnødder, løg og hvidløg fint. Tilsæt salt, spidskommen, koriander, peber, planteæg og havregryn. Bland det hele godt med bønnemosen. Blend eventuelt farsen lidt med stavblenderen.

Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i olie. Steg dem ved middel varme på hver side, indtil de får en gylden stegeskorpe.

Servér eventuelt frikadellerne med salat og sovs eller oven på en rugbrødsmad med ristede løg og mayonnaise.

Har du lyst du lyst til at prøve Planteægget?
Det er økologisk, plantebaseret, og lavet af naturlige ingredienser.
Prøv det nu →