Serves: 3-4 personer
Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 25 min.
Tærtedej:
Smørret smuldres i en skål sammen med mel og salt med fingrene.
Tilsæt vand lidt efter lidt. Form dejen til en rund kugle indtil dejen er blød og sammenhængede.
Sæt i køleskabet i 12-15 min.
Drys lidt mel ud på køkkenbordet. Når dejen er kølet ned, rulles den ud på bordet, så størrelsen passer til tærteformen.
Smør tærteformen med lidt fedtstof og læg dejen deri. Prik huller med en gaffel og bag bunden i 15 min på 180c varmluft – uden fyld. Så tages tærten ud igen, og fyldes med fyld.
Fyld:
I en skål blandes PlanteÆg med vand.
Skyl og snit porre i små ringe.
Hæld dem i dejen sammen med presset hvidløg og friskkværnet peber.
Hæld ovenpå tærtedejen, pynt med et par porrestykker ovenpå tærten og bag i 10-12 min.
Lad tærten køle af og drys med frisk persille.