Vegansk Omelet

Tid: 8-10 min.
Antal serveringer: 1

Denne veganske omelet er både sund og nem at lave - og så kan du både spise den som snack eller som en ret i selv. Det synes vi er et hit!

Faktisk fik Søren ideen til Planteægget, da han selv manglede et vegansk alternativ til omeletter.

Variations mulighederne er også uendelige, for du kan tilsætte nærmest alle slags grøntsager som fyld - kun fantasien sætter grænser.
Vegansk ost eller creme fraiche er også rigtigt godt på omeletten.

Du kan bruge denne opskrift som en skabelon, og prøve forskellige variationer indtil du har fundet din personlige favorit :-)

Husk også at en god pande gør det hele meget nemmere. Vi anbefaler en god flad non-stick pande.
Når du steger omeletten, så får du også et bedre resultat hvis du bruger lidt lavere varme, og lidt længere tilberedningstid, end du normalt vil bruge med en omelet lavet af æg.

God appetit.

Ingredienser

120 ml Planteæg
120 ml vand
2 champignon
1 forårsløg
1 kvart rød peberfrugt
2 spsk. friskhakket purløg
1 tsk. finhakket mild chili
1 tsk. friskpresset citron eller lime saft
½ tsk. Soyasovs/tarmari sovs/Liquid aminos
Friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Snit grøntsagerne fint (ikke purløg).
Hæld en spsk. olivenolie på en pande og steg grøntsagerne i 3-4 min. 
Tilsæt sojasovs, peber og citronsaft til grøntsagerne. 
Bland Planteæg og vand indtil en cremet konsistens opnås. 
Bland de stegte grøntsager samt de finthakkede purløg med Planteægsblandingen. 
Når panden har opnået middel varme, tilsæt da olie og omeletblandingen.
Lad omeletten simre i 2-3 minutter under låg.
Vip forsigtigt halvdelen af omeletten hen over den anden halvdel, så du får en halvmåne, og tag omeletten af panden. 
Drys lidt finhakket og frisk chili og purløg på toppen og server varm.

Har du lyst du lyst til at prøve Planteægget?
Det er økologisk, plantebaseret, og lavet af naturlige ingredienser.
Prøv det nu →