Spansk tortilla

Tid: 35 min.
Antal serveringer: 4

Ingredienser

240 ml Planteæg
240 ml vand 
2 mellemstore kartofler
1 mellemstort løg,  
1 ½ dl jomfru olivenolie, 
1 tsk. havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i 3 mm tynde skiver. 
Hak løget i ca. 4 mm tykke strimler 

Hæld alt olivenolien på en pande og skru op for varmen.
Når olien er varm, tilsæt løgene.
Efter 2 minutter, tilsæt kartoffelskiverne, og dæk med låg.
Lad det stege i 10 min under låg og rør i panden 2-3 gange i løbet af de 10 minutter. 

Bland Planteæg og vand indtil du opnår en cremet konsistens. 

Efter de 10 minutter er gået, hæld da den varme olie i en beholder eller kop som kan tåle varmen - det skal bruges igen.

Hæld herefter kartofler og løg ned i Planteægsblandingen og tilsæt salt og peber - Lad det trække i 5 minutter.
Hæld derefter den varme olie tilbage på panden og skru op på middel varme. 
Hæld så tortilla-blandingen med kartofler og løg i på panden og lad det simre i 6-7 min under låg.

Hvis toppen af tortillaen er flydende, lad den da stå et minut længere under låg. 
Hæld nu overskydende olie tilbage i beholder eller kop og stil side.
Placer en tallerken omvendt på panden og vend panden således at tortillaen nu har bunden vendt opad på tallerkenen.
Hæld olien tilbage på panden igen og skub forsigtigt tortillaen tilbage på panden, således at den anden side nu vender nedad. 
Brug en spartel eller træske til at skubbe siderne på tortillaen ned, så den får den runde form i kanterne. 
Steg 2-3 min ved medium varme - og server!

Server til en sprød salat, eller dit favorit brød.

Har du lyst du lyst til at prøve Planteægget?
Det er økologisk, plantebaseret, og lavet af naturlige ingredienser.
Prøv det nu →